kind_baby.jpg

Machelen start met een pamperbank

din 3 feb 2015

Ook Machelen start met een pamperbank. Het is één van de maatregelen die de gemeente neemt in de strijd tegen lokale kinderarmoede.

Het idee achter de pamperbank is heel eenvoudig. Ouders die luier-overschotjes hebben liggen omdat hun baby die ontgroeid is, laten die achter in één van de verzamelpunten van de pamperbank. Die worden vervolgens tegen een zacht prijsje verkocht aan ouders die het financieel moeilijk hebben. Zo kunnen ze op het OCMW een pakketje van 25 luiers aankopen voor slechts 1 euro.

Pampers nemen vaak een grote hap uit het gezinsbudget. Zeker voor gezinnen uit kansgroepen is dit een zware investering. Met de pamperbank wil Machelen deze kost draaglijker maken. Wie het project genegen is kan ook een financiële gift overmaken op het rekeningnummer van het OCMW BE66 0910 0089 3843 (mededeling: ‘gift pamperbank’). Vanaf € 40,00/jaar wordt er automatisch een fiscaal attest afgeleverd. Eerder werden er ook al pamperbanken opgestart in Vilvoorde en Opwijk.

In de toekomst staan er nog tal van andere acties op het programma in de strijd tegen kinderarmoede. Zo wil Machelen met een peuterspeeltuin starten en rugzakjes uitdelen die kleuterparticipatie stimuleren.