winteropvang3.jpg

Opnieuw winteropvang voor daklozen in Vilvoorde

vrij 25 dec 2015

De stad Vilvoorde gaat dit jaar samen met verschillende organisaties opnieuw winteropvang organiseren voor de daklozen.

U merkt ze niet. Maar elke nacht brengen in Vilvoorde enkele tientallen mensen de nacht door in openlucht. Voorlopig zijn ze gespaard gebleven van koude minima. Maar mocht het begin volgend jaar alsnog beginnen vriezen, dan kunnen de daklozen in Vilvoorde opnieuw terecht in de Winteropvang.

De stad werkt hiervoor samen met het OCMW, het CAW (Centrum Algemeen Welzijn) en verschillende organisaties. Eenmaal de minima onder nul duiken krijgen de daklozen een bed en een ontbijt.

Om ’s nachts de permanentie te verzekeren is men nog op zoek naar vrijwilligers maar ook producten voor het ontbijt (boter, melk, choco, confituur, ….) zijn zeker welkom. Wie wil meewerken kan elke werkdag tussen 9u en 12u contact opnemen de sociale dienst van het OCMW op het nummer 02/257.98.25.

Innocenti organiseert opnieuw feestmaaltijd in spiegeltent Vilvoorde

Op 30 december organiseert Innocenti, dat is een non-profitorganisatie die vecht tegen honger in de vierde wereld, opnieuw een feestmaaltijd in de spiegeltent in Vilvoorde. Net als in 11 andere centrumsteden kunnen mensen in armoede daardoor toch een beetje genieten van de eindejaarssfeer. Ook u kan helpen door ‘HONGER’ te sms’en naar 4666.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"39967","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"225","width":"610"}}]]