winkel_welkom.jpeg

Nieuwe sociale kruidenier in Strombeek: meer dan een winkel

vrij 31 maa 2023

Vandaag opent in Strombeek-Bever een nieuw punt van de sociale kruidenier. Inwoners van Grimbergen die het financieel moeilijk hebben, kunnen bij de sociale kruidenier Winkel Welkom terecht voor voeding en basisproducten. Ze kiezen er zelf welke producten ze aankopen aan sterk verminderde prijzen. Sommige producten zijn gratis.

 

Geïnteresseerde klanten moeten eerst langsgaan bij het Sociaal Huis van Grimbergen. Daar wordt onderzocht of zij recht hebben op een klantenkaart van Winkel Welkom. De voorbije maanden lieten 23 gezinnen uit Strombeek-Bever en 9 gezinnen uit Grimbergen zich al registreren.

Bij de sociale kruidenier kan je terecht voor noodzakelijke voedingsproducten, maar ook voor verzorgings- en huishoudproducten. De winkel bestaat dankzij een financiering door de gemeente, giften en gunstige afspraken met leveranciers. Bij een sociale kruidenier behouden klanten hun keuzevrijheid om zelf producten te kiezen, terwijl dat bij voedselbedeling vaak niet kan.

Meer dan een winkel
Op zaterdag is Winkel Welkom ook een plek waar mensen terecht kunnen voor een koffie en een babbel met één van de vele vrijwilligers. Zo zorgen de helpende handen van Warm Welkom voor een warme ontmoetingsplaats.

Winkel Welkom bevindt zich in Pastorijstraat 2 in Strombeek-Bever.