machelen_sporthal.jpg

Nieuwe sport- & cultuursite aan de Heirbaan in Machelen

din 21 okt 2014

Vandaag deed de gemeente Machelen de plannen voor een nieuwe vrijetijdssite aan de Heirbaan uit de doeken. Zo maakt het Deroover-stadion plaats voor een complex waar sport en cultuur een nieuwe thuis vinden. 

Het huidige Derooverstadion aan de Heirbaan in Machelen is dringend aan vernieuwing toe. De gemeente wil van deze gelegenheid gebruik maken om op dit terrein een échte vrijetijdssite te maken. “Er komt dus een volledig nieuw complex waar zowel atletiek, voetbal,  cultuur en jeugd een onderkomen krijgen”, zegt Dirk De Wulf, schepen van Sport Machelen. 

In dat nieuwe complex kunnen dus ook de cultuur-en jeugdverenigingen terecht. Na de sluiting van de gemeentelijke feestzaal vonden ze voorlopig onderdak in loods 4 in Machelen, maar die locatie was verre van ideaal. 

Naast een nieuwe atletiekpiste, een synthetisch voetbalveld krijgt ook de tennisclub een nieuw terrein en betere accommodatie.   De ingang van de nieuwe site komt aan de Heirbaan, waar ook 300 parkeerplaatsen voorzien worden. (simulatiefoto :  Trias Architecten & Groep Infrabo)