141010_pepingen_gekibbel.jpg

Pepingen kibbelt over nieuwe Okay-winkel

don 9 okt 2014

Er is onenigheid binnen de Pepingse meerderheid over de komst van een nieuwe Okay-supermarkt in centrum.  Colruyt had hiervoor een vergunning aangevraagd.  

De supermarkt zou ingeplant worden op de site van het vroegere bouwmaterialenbedrijf van schrijver Jos Pierreux.  Maar het schepencollege weigerde eerder al de verkavelingvergunning.  Colruyt ging echter in beroep en kreeg gelijk van de provincie.  Intussen bezit Colruyt ook een sociaal-economische vergunning.  Maar de bouwvergunning weigert Pepingen  af te leveren ondanks een positief advies van het Agentschap Wegen en Verkeer en de stedenbouwkundige diensten.  Colruyt gaat nu andermaal in beroep. 

Volgens de gemeente houden de plannen voor een supermarkt te weinig rekening met de heraanleg van de Ninoofsesteenweg.   Maar niet iedereen binnen de meerderheid is het daar mee eens.  Zo is N-VA-schepen Peter Lacres wel voorstander van een supermarkt net als de CD&V-oppositie.  ‘Dit project is goed voor de werkgelegenheid en het versterkt de centrumfunctie van de gemeente”, reageert André De Roubaix, fractieleider voor CD&V & Sp.a.