poppentheater_jaja_gooik.jpeg

Poppentheater JA-JA uit Gooik boomt en brengt eerste kinderboek uit

woe 6 dec

Poppentheater JA-JA uit Gooik doet het goed. En dat is bijzonder, want een paar jaar geleden was het theater van Steven Cannoot op sterven na dood. Maar sinds kort is zijn poppentheater populairder dan ooit. Bovendien bracht Steven ook een kinderboek uit dat gebaseerd is op één van zijn poppenvoorstelling: Knor.

 

Door de pandemie kon Steven in 2021 welgeteld één voorstelling spelen. Een zware domper. “We moesten toen iets doen, anders zou het fout lopen. Ik ben daarom op bedevaart geweest naar Halle,” vertelt hij ons. Die bedevaart blijkt een succes te zijn. Zijn smeekbede om voorstellingen te blijven boeken van zijn theater, krijgt gehoor. Corona-proof kan Steven in heel wat scholen voorstellingen geven.

Sindsdien loopt het poppentheater zoals een trein. Steven krijgt de ene na de andere aanvraag. JAJA heeft dan ook meerdere voorstellingen. Eén van die verhalen heet Knor en gaat over een varkentje dat gepest wordt. Dat verhaal schopte het intussen tot een kinderprentenboek dat voorgelezen kan worden.

In ons nieuws vertelt Steven je zijn hele verhaal. Meer informatie over het poppentheater JA-JA vind je op www.theaterja-ja.be