Protest tegen verwerking bouwafval in Grimbergen

woe 5 nov 2014

Buurbewoners van het aannemersbedrijf Malice in Grimbergen klagen over lawaai- en stofhinder dat veroorzaakt wordt door het verweken van bouwmateriaal. Het bedrijf blijkt hiervoor niet over een milieuvergunning te beschikken. Die is nu aangevraagd. Het bedrijf zelf intussen de activiteiten stilgelegd.  

Ets. Malice is een aannemersbedrijf dat gespecialiseerd is in renovatiewerkzaamheden. Op zijn terrein in Grimbergen verwerkt het z’n eigen bouwafval, dat van de werven komt. “Het had hiervoor al een milieuvergunning aangevraagd, maar die was niet in overeenstemming met de activiteiten die men hier uitvoert”, zegt Eddy Boelens, schepen van Leefmileiu. 

Het bedrijf heeft nu een nieuwe milieuvergunning aangevraagd. De buurtbewoners hopen dat die er niet komt.  Volgens hen is er nu al veel hinder, voornamelijk ‘s avonds, als het bouwafval verzameld en verwerkt wordt.  Volgens sommige buren is er ook geurhinder. Zij gaan nu bezwaarschriften indienen bij de gemeente. 

Het bedrijf zelf wil niet reageren voor de camera maar liet telefonisch weten dat het de activiteiten zal terugschroeven in afwachting van de uitspraak.  Ook ’s nachts zullen er geen activiteiten meer gepland worden op het terrein.