Sir Kwinten haalt tweede Michelinster binnen

maa 26 feb

Restaurant Sir Kwinten in Lennik heeft een tweede Michelinster binnengehaald. Daarmee zetten chef-kok Glenn Verhasselt en sommelier Yanick Dehandschutter hun opmars in de Belgische culinaire wereld ongebreideld voort. "U wordt door Michelin als ijzersterk team erkend. De twee sterren gaan dan ook naar u beiden," klinkt het bij Michelin."We werken tien jaar samen en dit voelt als een ultieme beloning," reageren Verhasselt en Dehandschutter.

Jaar na jaar krijgt Sir Kwinten lovende commentaren uit de culinaire wereld. In 2019 volgde een eerste ster, vandaag haalt het restaurant in Lennik een tweede ster binnen. "Met chef Glenn Verhasselt en sommelier Yanick Dehandschutter heeft het twee rasechte ambachtsmannen aan het roer staan. De symbiose tussen het bord en het glas is er uitzonderlijk. Chef Verhasselt is een meester in het bereiden van klassiekers zoals hazenrug harlekijn. Zijn sauzen zijn gewoonweg hemels! Hij geeft ze een subtiele opfrissing, zonder de uitbundigheid van de smaken te provoceren. Sommelier Dehandschutter speelt dan weer gezwind met geuzes, wijnen van het eigen wijndomein Dappersveld en pareltjes uit verrassende oorden. Een match made in heaven die absoluut een omweg waard is", aldus het juryrapport.

Sir Kwinten is een familiezaak. De familie Dehandschutter is al veertig jaar actief in de horeca met meerdere eetgelegenheden, een feestzaal en een wijndomein. "Het is een mooi verhaal waar we fier op zijn en verder voor blijven gaan," aldus Yanick Dehandschutter. "En na tien jaar samenwerken is Glenn ook deel van de familie." Dat beaamt de chef. "We voelen elkaar op een uitzonderlijke manier aan. Twee sterren betekent dat we de lat nu nog hoger leggen."

In 2011 won een toen piepjonge Glenn Verhasselt de eerste winnaar van de Junior Kok Kookwedstrijd van Ring. Met Sir Kwinten telt onze regio nu één tweesterrenrestaurant. De andere sterrenrestaurants behouden allemaal hun ster. Het gaat om Brasserie Julie in Sint-Martens-Bodegem, Michel in Groot-Bijgaarden, Alain Bianchin in Overijse en ‘t Stoveke in Strombeek-Bever.