shurgard.jpg

Vakbonden voeren actie bij Shurgard Groot-Bijgaarden

maa 12 okt 2015

In Groot-Bijgaarden, deelgemeente van Dilbeek, voeren de vakbonden vanochtend actie. Ze protesteren tegen het ontslag van hun hoofdafgevaardigde.

De hoofdvakbondsafgevaardigde, die ook de storemanager is van de vestiging in Sint-Pieters-Leeuw, werd eind september ontslagen. “Volgens de directie omdat hij een negatieve houding had en niet meer past in de huidige dynamiek van het bedrijf”, zegt Frank Convents van LBC, “volgens ons is de man ontslagen omdat hij het teveel opneemt voor het personeel. De voorbije maanden en jaren zijn er al conflicten geweest met de directie over onder meer telefoonregistratie en de dresscode. Onze délégué is toen opgekomen voor het personeel. Dat is tenslotte niet meer dan normaal. Zijn ontslag is dan ook onaanvaardbaar voor het personeel.”

Deurwaarder ingezet

Nadat de vakbonden vanochtend vroeg de toegang tot het bedrijf in Groot-Bijgaarden blokkeerden, werd een deurwaarder ingezet. “Na overleg met de deurwaarder, hebben we besloten de werkwilligen door te laten. Maar veel zullen dat er niet zijn”, aldus nog Frank Convents. Bij Shurgard Self Storage werken in totaal 110 mensen, waarvan het grootste deel in Dilbeek.