people_made2.jpg

Vijftien organisaties uit sociale economie baten pop-upwinkel uit

din 20 nov 2018

Vijftien organisaties uit de sociale economie verkopen hun creaties de komende zes weken in de Vilvoordse pop-upwinkel People Made. Tegelijkertijd willen de organisaties vanuit de pop-up hun werking en diensten in de kijker zetten.

Het initiatief komt van de burgemeesters van het Toekomstforum Halle-Vilvoorde. Van het mooiste keramiek tot houten maatwerk, van tuinonderhoud tot fietsherstelling. Het winkeltje People Made staat bomvol leuke en originele artikelen die met de hand gemaakt zijn. Onder meer de Strijkwinkel, Pro Natura en Homevil stappen mee in het project.

“De organisaties werken met mensen die op de reguliere arbeidsmarkt niet terecht kunnen omwille van een handicap, een psychische beperking of zelfs soms door hun allochtone afkomst. Zij krijgen via deze pop-up wel een kans. Ze kunnen er ervaring opdoen en opleidingen volgen waardoor ze dichterbij de reguliere arbeidsmarkt terecht komen. De pop-upwinkel is een verlengstuk van hun werking,” zegt Khadidja Ali Haimoud, projectmedewerker van het Toekomstforum Halle-Vilvoorde.

De winkel werd zowel binnen als buiten ingericht door de sociale organisaties. Zij zullen ook instaan voor het onderhoud en de uitbating van de pop-up. Die bevindt zich in een leegstaand pand in de Leuvensestraat.