20150823_113957.jpg

Vogelopvangcentrum Malderen zet de deuren open

zat 22 aug 2015

Ben jij een echte dierenliefhebber? Dan hebben we een gouden tip om je zondag te vullen. Het vogelopvangcentrum van Malderen houdt immers een opendeurdag. Bezoekers kunnen er van dichtbij meemaken hoe enkele dieren de weg naar de natuur terugvinden.

Verzorgen en revalideren

Het vogelopvangcentrum van Malderen verzorgt en revalideert noodlijdende, in het wild levende vogels en zoogdieren. Tijdens hun revalidatie verblijven de beestjes in het opvangcentrum, maar het is de bedoeling om ze met de grootste overlevingskans weer vrij te laten in de natuur.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"34304","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"197","width":"610"}}]]

 

Maak het zelf mee

Zondag zet het opvangcentrum de deuren open voor al wie eens van dichtbij wil zien hoe de dieren verzorgd worden. Tijdens de opendeurdag zullen ook enkele dieren vrijgelaten worden omdat ze sterk genoeg zijn om het in hun eentje te redden.

Wil je met je eigen ogen zien hoe de vogels de weg naar de natuur terugvinden, of wil je misschien zelf een vogel vrijlaten? Dan moet je zondag tussen 10 en 18u in Boeksheide 51, Malderen (Londerzeel) zijn.