eurostadion6_6.jpg

Soap rond Eurostadion nog niet voorbij

woe 2 aug

Vier jaar nadat de Belgische voetbalbond definitief de stekker trok uit het Eurostadion-project op parking C in Grimbergen, is de stad Brussel nog altijd verwikkeld in een juridische strijd met projectontwikkelaars. Alles draait rond de overeenkomst die de stad had met de ontwikkelaars om het stadion te bouwen op de Heizelvlakte.

 

Bijna tien jaar geleden kondigen de voetbalbond en de stad Brussel met grote trom de bouw aan van het Eurostadion. Dat stadion moet komen op parking C in Grimbergen. Die parking is eigendom van de stad Brussel, dat een overeenkomst sluit met Ghelamco en BAM. Zij mogen het terrein 99 jaar gebruiken om er op eigen kosten een voetbalstadion te bouwen. Maar na hevig protest, een juridisch gevecht en problemen met de vergunningen voor de bouw van het stadion, verbreekt de stad Brussel de overeenkomst.

Volgens Ghelamco en BAM gebeurde dat onterecht. Zij vingen al bot bij de Raad van State en eerder dit jaar ook bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Nu trekken Ghelamco en BAM naar het Brusselse hof van beroep om alsnog hun gelijk te halen.