Futsal verenigt hulpverleners, stadspersoneel en Younited-teams

vrij 15 maa

Zeven ploegen nemen het vandaag in YCFive in Vilvoorde tegen elkaar op in een futsaltornooi voor het goede doel. De opbrengsten gaan naar Aneka, een opvanginitiatief voor mama’s met jonge kinderen zonder duurzame huisvesting, en naar het Odysseus-project voor dak- en thuislozen die verblijven op de luchthaven van Zaventem.

Deelnemende ploegen zijn RSCA futsal, Younited Vilvoorde, RWDM Younited, de Stad Vilvoorde, het CAW Halle-Vilvoorde, Sppit, en de luchthaven van Zaventem. De opzet van het tornooi is tweeledig. Het is enerzijds een kennismaking met werking van Younited en anderzijds een sportief en plezierig samenzijn voor een goed doel.

“Het bouwen aan zelfvertrouwen en het gevoel ergens toe te behoren: dat willen de coaches van Younited-teams aan hun spelers bieden. De eerste stap zetten in de richting van een nieuw begin.  Het effect van ergens bij te horen wordt massaal onderschat”, zegt Jan Vanhove van CAW Halle-Vilvoorde en trainer bij Younited. “Ze vinden een doel en dagbesteding en horen voor het eerst in jaren écht ergens bij. We zien dan hoe ze volledig opgaan in het voetbal en dat is mooi.”