Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Arno Sterck en Yordi De Block zijn Belgisch kampioen schaken

Arno Sterck en Yordi De Block zijn Belgisch kampioen schaken

Arno Sterck uit Kapelle-op-den-Bos is 16 en Yordi De Block uit Merchtem is 17. Vorig week werden ze in Blankenberge Belgisch kampioen schaken in hun leeftijdscategorie. Een bijzondere prestatie. 

Arno Sterckx uit Kapelle-op-den-Bos werd Belgisch kampioen schaken bij de -16 jarigen. Jordi De Block uit Merchtem werd Belgisch kampioen bij de -18 jarigen. “Sommige rondes heb ik verloren stellingen dan toch nog gewonnen. En dan natuurlijk als je in die verloren stelling staat, dan vrees je het ergste. Maar uiteindelijk is het dan goed gekomen maar ik ben toch blij dat het voorbij is want het was veel stress”,  vertelt Arno Sterck aan de redactie van RINGtv-Sport.

“Ik ben er halverwege zelfs aan onder door gegaan. En omdat ik dacht dat het eigenlijk niet meer ging lukken, is die stress weggeëbd. Zo ben ik toch Belgisch Kampioen geworden”, verduidelijkt Yordi De Block, de evenknie van Arno bij de -18 jarigen.

Wat Arno en Jordi hebben gepresteerd is inderdaad indrukwekkend. Zeker als je weet dat het Belgisch Kampioenschap een uitputtingsslag is die zeven dagen duurt. In RINGtv-Sport vertellen ze honderduit over hun liefde voor de sport en hun strategisch inzicht.

Dankzij hun Belgische titel mogen de twee heren ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Griekenland.