Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Lennik kan vanavond geschiedenis schrijven

Asse-Lennik kan vanavond geschiedenis schrijven

Asse-Lennik kan zich vanavond plaatsen voor de halve finales van de CEV-Cup. Als de Vlaams-Brabanders twee sets winnen tegen Antwerpen hebben ze het felbegeerde ticket op zak.

Vorig week won Asse-Lennik vlotjes de eerste kwartfinale tegen Antwerpen met 3-0. Een prima uitgangspositie dus voor de terugwedstrijd vanavond in Antwerpen (Bekijk ook de reportage ‘Asse-Lennik ook in CEV-cum te sterk voor Antwerpen’). Eerder vernederden de Vlaams-Brabanders Antwerpen in de bekerfinale.

Twee sets zijn voldoende om door te gaan naar de halve finales. Bij 3-0 of 3-1 verlies zal een ‘golden set’ duidelijkheid brengen wie het ticket krijgt voor de halve finales.

Asse-Lennik gaat in ieder geval resoluut voor de overwinning maar beseft dat het geen eenvoudige klus zal worden. De zege in Menen heeft Antwerpen vertrouwen gegeven voor deze terugwedstrijd. En de Antwerpenaren zullen ongetwijfeld de nederlaag in de bekerfinale  willen rechtzetten. “Maar we hebben een goeie uitgangspositie. We gaan er alles aan doen om die te verzilveren“, aldus speler Robbert Andringa in gesprek met RINGtv.