Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Lennik speelt finale Beker van België

Asse-Lennik speelt finale Beker van België

Het is gebeurd. Volleybalclub Asse-Lennik heeft zich geplaatst voor de finale van de Beker van België. Na de 3-1 winst in de heenmatch had Asse-Lennik genoeg aan twee sets. En dat deed het team van Johan Devoghel zonder verpinken. In de finale wacht trouwens niet Maaseik, maar Antwerpen.

 

De opdracht was vanmiddag duidelijk voor Asse-Lennik: minstens twee sets winnen in Roeselare. Asse-Lennik startte meteen goed en pakte de eerste set met 20-25. Maar toen werd Roeselare wakker. De West-Vlamingen zouden de bekerfinale niet zomaar uit handen geven. Ze wonnen set twee met 25-18. De spanning was terug

Maar de spanning duurde niet lang. Asse-Lennik won ook de derde set met 23-25 en was toen zeker van die felbegeerde finaleplaats. Roeselare kon de eer in eigen huis nog redden en won de vierde en vijfde set met 25-21 en 15-4 en de match met 3-2. Maar dat kon de vreugde bij Asse-Lennik niet temperen. 

Die finale is nu al historisch, want voor het eerst in 20 jaar staat noch Maaseik, noch Roeselare erin. In de andere halve finale haade Antwerpen het immers van de Limburgers.

Morgen krijg je een uitgebreid verslag in het nieuws van RINGtv.