Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse Lennik wint met 3-1 van Menen

Asse Lennik wint met 3-1 van Menen

Asse-Lennik versloeg in de eredivisie van het volleybal Menen met  3-1.  Asse-Lennik (26 ptn) blijft in het spoor van Antwerpen (29 ptn) en Roeselaere (31 ptn).

In de heenwedstrijd verloor Asse-Lennik op het veld van Menen met 3-2. De Pajotten namen dus meteen het initiatief en wonnen de 1ste set met 25-22 en de 2de set met 25-18. In de 3de set kon Menen wel een voet naast Asse-Lennik zetten: 24-26. Maar in set vier nam Asse-Lennik zonder echt zware inspanningen te moeten leveren, opnieuw het commando over: 25-16 en 3-1 in sets. 

Vertrouwen voor Istanbul

Asse-Lennik ontvangt woensdag dus met veel vertrouwen het Turkse Istanbul. Bij winst plaatsen de Pajotten zich voor de halve finales van de CEV-Cup. “We hebben genoeg aan 2 sets. Dus we gaan hetzelfde doen als in de heenmatch.  Namelijk goed serveren en dan kan ons eigenlijk niets meer ontglippen, aldus speler Jasper Diefenbach.

Kalasz komt Asse-Lennik versterken

Asse-Lennik strijdt nog mee op drie vlakken: Europees, in de competitie en in de beker. Om dat drukke programma goed af te werken, heeft de club een extra speler aangetrokken. Maciej Kalasz, een 28-jarige Poolse middenblokker, heeft een contract getekend tot het einde van dit seizoen.