Asse-Ternat strijdend ten onder tegen leider Comblain

zon 15 jan 2023

In de derde klasse van het basketbal is Asse-Ternat strijdend ten onder gegaan tegen de ongeslagen leider Comblain. Asse-Ternat verloor in eigen huis met 67-78.

Asse-Ternat begint met veel moed aan de wedstrijd en houdt vooral verdedigend Comblain goed in bedwang. De bezoekers leiden met 22-23 na het eerste kwart. Hetzelfde verhaal in het tweede kwart alleen speelt Asse-Ternat nu ook aanvallend erg goed mee. Dankzij scores van onder meer Goyens en Van Driquelle gaat de thuisploeg zelfs met een 46-45-voorsprong rusten.

In het derde kwart toont Comblain waarom het aan de leiding staat en slaan voor het eerst een kloofje. Toch beperkt Asse-Ternat de achterstand. 55-60 met nog één kwart te gaan. In dat laatste kwart strijdt de thuisploeg voor wat het waard is, maar Asse-Ternat kan uiteindelijk niet stunten. 67-78 is de eindstand. Fierheid en ontgoocheling overheersen achteraf Asse-Ternat.