Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Ternat is verjongd en blaakt van ambitie

Asse-Ternat is verjongd en blaakt van ambitie

Onze regio telt volgend seizoen maar één basketploeg meer in de Landelijke competities en dat is Asse-Ternat. De ploeg werd dit weekend voorgesteld aan het grote publiek tijdens de wedsstrijd tegen Makeba Mariaburg. 

Met een 83-78 overwinning tegen Makeba Mariaburg hoopt Asse-Ternat dat de toon van het nieuwe seizoen meteen gezet is. Het team is fel verjongd en blaakt van ambitie.   “Vorig jaar hebben wij de achtste plaats bereikt en we zouden graag beter doen. De kern is daarom breder geworden. We hebben nu elf volwaardige spelers”, vertelt ons voorzitter Mark Bogaert. Ook de coach Labbeke is terug van weggeweest. “Hij is jaren bij de club actief geweest. Dus wij geloven heel erg dat de dynamiek tussen de coach en de jonge spelersgroep hopelijk een plaats in de linker kolom of hoger kan opleveren”, aldus Bogaert.   

Het waren echter de jeugdploegen die eerder de dag met de persaandacht gingen lopen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe sponsor op hun truitjes. Het betreft geen bank of frisdrankenproducent maar wel de Midwinterfeesten in Lombeek.