Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Basketbalclub Asse-Ternat blaast 65 kaarsjes uit

Basketbalclub Asse-Ternat blaast 65 kaarsjes uit

Afgelopen zondag moest koning auto in heel wat steden en gemeenten even plaatsruimen voor fietsers en wandelaars tijdens autoloze zondag. Voor basketbalclub Asse-Ternat het ideale moment om de 65ste verjaardag van de club in de kijker te zetten. De club trok daarvoor naar de plek waar het allemaal begon: het gemeenteplein van Asse.

De basketbalclub organiseerde op het Gemeenteplein van Asse, normaal bezet door wagens, voor de gelegenheid een 3x3-tornooi. Dat is de basketbaldiscipline waar ons land op de afgelopen Olympische Spelen in Tokio net naast een medaille greep. “Het is een spelvorm die enorm aanslaat, ook bij de jeugd”, zegt voorzitter Mark Bogaert. “Het is laagdrempeliger en makkelijker en daardoor een ideale zomersport. Basket Vlaanderen gaat er ook meer mee doen, dus het kan nog populairder worden. Het gewone  basketbal kan daar ook mee van profiteren.”

Asse-Ternat groeide de voorbije decennia uit tot een vaste waarde in het Belgische basketballandschap. “Ik denk wel dat wij één van de grotere clubs zijn geworden door de jaren heen. Dat was zeker niet gelukt zonder de gemeenten Asse en Ternat. Ze hebben ons verwelkomd en ook met veel zaken geholpen en gesteund. Ik ben hen daar heel dankbaar voor”, aldus Bogaert.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.