Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Basketdames Asse-Ternat scoren eindelijk

Basketdames Asse-Ternat scoren eindelijk

Vanmiddag namen de dames van basketbalploeg Asse-Ternat het op tegen Oostende. Vorig jaar pakten de dames van Asse-Ternat de titel in eerste provinciale, maar het niveau van landelijke lijkt voorlopig te hoog gegrepen. Een wedstrijd van de laatste in het klassement van tweede landelijke tegen de voorlaatste.

Deze zomer trok Asse-Ternat vier nieuwe speelsters aan met ervaring op nationaal niveau. Ondanks die versterking konden de B-Cats nog geen enkele wedstrijd winnen. Enkele speelsters kampen met blessures, maar dat is niet de enige oorzaak. “We komen uit de eerste provinciale Vlaams-Brabant, wat sowieso niet zo’n sterke reeks is in vergelijking met Oost- en West-Vlaamse reeksen,” legt aanvoerster Delphine Verspeeten uit. “We zitten nu in tweede landelijke in Oost- en West-Vlaanderen en dus hebben we ons moeten aanpassen aan dit niveau.”

Vorig seizoen domineerde Asse-Ternat in eerste provincial en verloor het maar één wedstrijd. Vandaag hoopten de B-cats dan ook tegen Oostende een eerste overwinning te kunnen verzilveren. Dat werd een spannende uitdaging. Nadat Asse-Ternat eerst flink uitliep tegen de West-Vlamingen, stond het na drie kwarts gelijk met 36-36.

In de slotfase leek de thuisploeg de bovenhand te nemen. De B-cats liepen meer dan tien punten uit, toch lieten de bezoekers het hoofd niet hangen. Maar Asse-Ternat kon waarmaken waar het voor streefde: een eerste overwinning van het seizoen: 55-52.