Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bavi Vilvoorde stopt onmiddellijk samenwerking met Perez en Brancart

Bavi Vilvoorde stopt onmiddellijk samenwerking met Perez en Brancart

Basketbalclub stopt onmiddellijk de samenwerking met spelers Ivan Perez en Joost Brancart omwille van woordbreuk. Volgens het clubbestuur hadden de 2 spelers beloofd om de club ook volgend seizoen trouw te blijven. Maar intussen hebben ze een overkomst getekend bij reeksgenoot St.-Niklase Condors. 

“Beide spelers, die bijna hun hele carrière bij Vilvoorde hebben gespeeld, hadden enkele weken geleden hun woord gegeven om ook volgend seizoen nog voor Bavi Vilvoorde in de competitie aan te treden. We zijn dan ook enorm verbaasd en ontgoocheld dat ze deze belofte breken en bij een rechtstreekse concurrent  in de degradatiestrijd getekend hebben”, zegt Bavi-voorzitter Jan Eyndels.

Volgens het clubbestuur dateren de gesprekken van januari. Bavi was op dat ogenblik nog in hevige degradatiestrijd gewikkeld met de Condors. “Het toont aan dat Perez en Brancart weinig respect toonden voor onze club”, aldus nog Eyndels. Bavi-Vilvoorde zal de resterende 5 wedstrijden in 2de nationale afwerken met de overige spelers. Ook de jeugd zal meer kansen krijgen. 

Perez en Brancart betreuren abrupte afscheid

In een reactie op Facebook ontkennen Perez en Brancart dat ze in januari al gesprekken hadden aangeknoopt met Sint-Niklaas. Die onderhandelingen zouden volgens hen pas eind vorige maand zijn opgestart. Ook benadrukken ze dat ze tijdens de degradatiewedstrijd zich volledig hebben ingezet.

Brancart beseft dat hij mensen gekwetst heeft en begrijpt dat Bavi teleurgesteld in hem is. “Maar dat geeft hen nog niet het recht om valse berichten te verspreiden”, aldus Brancart. Hij vindt het ook jammer dat hij met de beloftevolle jeugd van Vilvoorde het seizoen niet kan afmaken. 

Perez van zijn kant zegt dat hij inderdaad zijn woord had gegeven maar dat daar ook bepaalde voorwaarden aan verbonden waren zoals het behoud in 2de nationale. “Een andere voorwaarde was dat Bavi een sterk team bij elkaar zou krijgen voor het volgende seizoen. Maar volgens bepaalde bestuursleden waren hiervoor financieel te weinig mogelijkheden”, aldus Ivan Perez in zijn reactie op Facebook. Hij betreurt ook enorm de manier waarop de samenwerking wordt beëindigd maar bedankte nog eens uitgebreid de supporters.