Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Be Padel uit Overijse naar Europees Kampioenschap Padel

Be Padel uit Overijse naar Europees Kampioenschap Padel

Van 2 tot 6 december vindt in het Nederlandse Den Haag het Europees Kampioenschap Padel plaats. Padel is een snelle racketsport, een soort van mix tussen tennis en squash. Voor het eerst stuurt ons land een zeskoppig vrouwenteam naar het EK, allemaal leden van Be Padel uit Overijse.

 

Padel wordt gespeeld op een licht afwijkende variant van een tennisveld dat omgeven is door muren. Net als bij tennis en squash mag de bal één keer botsen. Er mag tegen de eigen wand gespeeld worden om zo de bal over het net te krijgen. Maar de bal mag de wand van de tegenstander niet rechtstreeks raken. De puntentelling gebeurt net zoals in het tennis. 

Voor het eerst in de nog prille geschiedenis van de sport zal België een damesteam afvaardigen op het EK. Dat zeskoppig team van bestaat uitsluitend uit leden van de padelclub in Overijse. Ze starten het EK in een poule met Italië, Zweden en Frankrijk. 

Voor de padelspeelsters uit Overijse is het één groot avontuur. "We willen gewoon fun beleven, ervaring opdoen en zien hoe hoog het niveau van de Europese tegenstanders is", klonk het tijdens hun training vanmorgen. "We zouden wel graag twee matchen winnen."

Een uitgebreid verslag krijg je maandag na het nieuws in RINGtv-Sport.