Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Blijft Londerzeel straks op titelkoers?

 

Blijft Londerzeel straks op titelkoers?

In derde klasse A van het van het voetbal neemt SK Londerzeel het vanmiddag op tegen Sint-Niklaas. Londerzeel staat met nog vijf wedstrijden te gaan op twee punten van leider Hamme en kan de titel dus nog ruiken…

Veel mensen zullen voor hun televisie zitten zondag, maar de echte fans van voetbalclub SK Londerzeel niet. Die gaan kijken naar Londerzeel Sint-Niklaas. Londerzeel staat tweede in derde klasse A, op twee punten van leider Hamme. Op 5 matchen van het einde afhaken voor de titel is geen optie, dus moet Sint-Niklaas eraan. “Het is toch vrij uniek wat we hier aan het realiseren zijn”, zegt Tommy Careel, assistent-trainer van Londerzeel, “de doelstelling was en is nog altijd bij de eerste zes eindigen. Maar we moeten het niet onder stoelen en banken steken. We staan twee punten achter de leider, hebben nog drie thuiswedstrijden en twee uitwedstrijden. We gaan meepakken wat we kunnen. Wij willen gewoon de 15 op 15. Maar we weten intussen dat Sint-Niklaas een moeilijk te ontwrichten ploeg is. Het wordt dus geen gemakkelijke wedstrijd. Maar toch moeten we kunnen winnen.”

Londerzeel blaakt na een 26 op 30 van het zelfvertrouwen. En dat past bij dé ambitie van de club: een plek in de Superliga, vanaf volgend seizoen de hoogste afdeling in het amateurvoetbal. “De licentie is aangevraagd, ze zijn heel hard aan het werken om dat rond te krijgen. Maar ze hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat goedkomen. En dat is het aan de spelers om die ambitie waar te maken.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.