Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Coach Asse-Lennik Johan Devoghel krijgt Sportleeuw 2015

Coach Asse-Lennik Johan Devoghel krijgt Sportleeuw 2015

Johan Devoghel, de coach bij volleybalclub Asse-Lennik, krijgt de Sportleeuw 2015. Dat is een sporttrofee die de gemeente Sint-Pieters-Leeuw jaarlijks uitreikt aan een persoon of vereniging die het voorbije seizoen een opvallende sportprestatie hebben neergezet.

Met Asse-Lennik won Devoghel dit seizoen de beker van België. Voorts was de Pajotse club finalist van de play-offs in de eredivisie. Asse-Lennik bereikte ook de halve finale van de Europese CEV-Cup. Twee maanden geleden werd Devoghel tijdens de Volleyproms verkozen tot coach van het jaar.

Het zijn prestaties die ook de sportraad van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw niet ontgaan zijn. Daarom kreeg Devoghel gisterenavond de Sportleeuw 2015. Ook heel wat andere sportieve inwoners werden in de bloemen gezet voor hun prestaties van het voorbije seizoen. Onder meer de VZW Gympie, de Leeuwse Turnkring, Judoclub SPL en voetbalclub SK Leeuw (foto boven) sleepten meerdere medailles in de wacht. Maarten Carremans van zwemclub ‘De Waterleeuwen’, Tennis Club Ruisbroek en voetballer Thomas Gent van AA Gent werden uitgeroepen tot de sportlaureaten van het jaar. (foto's sint-pieters-leeuw.eu)