20141117_debuyst.jpg

De Buyst (Asse) klaar voor Zesdaagse van Gent

maa 17 nov 2014

Morgen gaat de Zesdaagse van Gent van start, dé hoogmis van het baanwielrennen in ons land. De winnaar van vorig jaar, Jasper De Buyst uit Asse, is ondanks een val tien dagen geleden klaar om z'n titel te verdedigen in Gent. De Buyst vormt dit jaar een duo met Kenny De Ketele, ook een ex-winnaar van de Gentse zesdaagse. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

De winnaar van vorig jaar draagt duidelijk nog de gevolgen van een val, vorig weekend tijdens de eerste wereldbekermanche in Mexico. Hij brak daarbij z'n neus.  Heel even dacht Jasper dat hij forfait zou moeten geven voor de Zesdaagse van Gent. Maar na enkele sessies bij de kinesist, de masseur en de fysiotherapeut gaat het al beter. “Echt veel pijn heb ik niet. Ik kan trainen, ik kan fietsen. Het zijn alleen praktische zaken. Bijvoorbeeld aflossen verliep moeilijk de vorige dagen. En ook het ademen door de neus is geen sinecure”, aldus Jasper De Buyst.

Ambities

Gebroken neus of niet, Jasper stelt z'n ambities voor de Zesdaagse van Gent voorlopig niet bij. “Ik ben titelverdediger, dat brengt extra druk met zich mee.  Maar in mijn hoofd ga ik voor de overwinning. Natuurlijk, de eerste dag wordt afwachten”, aldus de Assese baanwielrenner vanavond in RINGtv-Sport. Maar zijn ploegmaat Kenny De Ketele, ook een ex-winnaar, geeft De Buyst extra vertrouwen.

Grote uitdager dit jaar is opnieuw Iljo Keisse. Hij staat met niemand minder dan Mark Cavendish aan de start. De Zesdaagse start morgenavond om acht uur in 't Kuipke in Gent.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"22618","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"339","width":"610"}}]]