Derde nederlaag voor BAVI Vilvoorde

woe 24 sep 2014

Amper drie speeldagen zijn we ver in de tweede klasse van het basketbal, maar Bavi Vilvoorde weet nu al dat het een moeilijk seizoen tegemoet gaat. De nieuwkomer in tweede klasse verloor z'n eerste drie wedstrijden, en bengelt zo onderaan de stand. Zaterdagavond zag het er nochtans lange tijd naar uit dat Bavi zou winnen van Boechout, maar in het vierde kwart moest Vilvoorde zich toch weer gewonnen geven.

Bavi begon met een hoge foutenlast aan de wedstrijd.  Maar onder leiding van onder meer  spelverdeler Perez  herstelde BAVI zich langzaam. Net voor rust kwam Vilvoorde zelfs op voorsprong 43-42.

Ook in de tweede helft toonde BAVI kwaliteit.  Onder meer de 18-jarige Bako, vroeger actief bij eersteklasser Leuven, viel op met enkele knappe verdedigende acties. En Brankart kon zelfs een zeven puntenkloof uitdiepen : 60-53.  Maar toen de geblesseerde Perez, tot dan goed voor 26 punten, noodgedwongen het veld verliet, kantelde de wedstrijd.  In het laatste kwart gaf BAVI de zege uiteindelijk zelfs uit handen 69-72.

Het avontuur in tweede klasse is dus begonnen met drie nederlagen.  Maar coach Ivan De Vreught blijft vertrouwen hebben in zijn visie en zij spelers.