Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Diegem Sport huldigt clubicoon Pieter Jacobs

Diegem Sport huldigt clubicoon Pieter Jacobs

Diegem Sport heeft dit weekend zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld. Het speelde 1-1 gelijk tegen Houtvenne. De tweedenationaler vond het ook het moment om clubicoon Pieter Jacobs uitgebreid te huldigen. Na 24 jaar bij de eerste ploeg van Diegem hing de 42-jarige verdediger eind februari zijn voetbalschoenen aan de haak.

31 maart 1996. De dan 18-jarige Pieter Jacobs, zoon van de trainer Ariël, debuteert in het eerste elftal van Diegem Sport. “Ik weet dat we toen tegen Rochefort speelden en dat ik bij een 3-0 stand 7 à 8 minuutjes voor het einde mocht invallen. Ik herinner me dat we nog een goal gemaakt hebben en dat we met 4-0 gewonnen hebben”, zegt Pieter Jacobs, die op zijn zevende begon te voetballen bij - hoe kan het ook anders - Diegem Sport.

Heel zijn voetbalcarrière blijft Jacobs groen-wit trouw. “Een hoger niveau was niet voor mij weggelegd, dus waarom dan weggaan? Bij Diegem Sport kon ik op een goed niveau voetballen, kort bij de deur en in een familiale sfeer. Als ik mijn carrière opnieuw zou mogen doen, zou ik net hetzelfde doen. Mijn mooiste moment? De promoties die ik met Diegem mocht vieren”, aldus Jacobs.

Vorig seizoen besliste Jacobs een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. Door het coronavirus kwam dat einde iets vroeger geweest van verwacht. “Als je 24 seizoenen onafgebroken in de eerste ploeg speelt en hier ook hoofd van de jeugdopleiding bent, kan je zeggen dat Pieter Jacobs voor de club toch heel wat betekend heeft”, zegt voorzitter Guy Van Weyenberge.

Jan De Bouw, speler van Diegem Sport, sluit zich aan bij de woorden van zijn voorzitter. “680 wedstrijden en 134 doelpunten, superlatieven komen te kort voor Pieter”, aldus De Bouw. “Een aantal zaken komen steeds terug als de mensen over hem praten: op en top professional, een voorbeeld voor ieder van ons, een absolute topkerel, een voorvechter van de clubvisie en het geloof in de jeugd.”

Een visie die hij zal blijven verdedigen, want Jacobs blijf actief binnen de club. Hij was eerder al hoofd van de jeugdopleiding van Diegem en wordt nu ook sportief verantwoordelijke van de senior afdeling.