Duatlon Halle is terug van weggeweest met nieuw parcours en nieuwe datum

woe 28 feb

Na een jaar afwezigheid vindt er opnieuw een duatlon plaats in Halle. Op vrijdag 16 augustus wordt er opnieuw gelopen en gefietst. Het parcours wordt licht gewijzigd, zo verhuist de wisselzone naar de Leise. En ook de organisatie is in nieuwe handen. H30 Events neemt de fakkel over van Endurance Sports Halle dat er vorig jaar mee ophield.

De Halse duatlon vond voor het eerst plaats tijdens de braderie in de Sint-Rochuswijk. Het sportevenement groeide uit tot één van de grootste evenementen in de regio. Sinds 2018 was de duatlon in handen van Endurance Sports, maar die organisatie gaf er vorig jaar de brui aan, waardoor er toen ook geen editie plaatsvond.

Normaal gezien vindt de duatlon plaats op 15 augustus, maar daar komt dit jaar verandering in. Door de werken aan de Bospoortbrug kan een deel van het Stationsplein niet gebruikt worden. De start- en aankomstzone wordt daarom verplaatst naar het Possozplein. Daar vindt op donderdag de wekelijkse markt plaats, waar de duatlon nu opschuift naar vrijdag 16 augustus. Door de nieuwe locatie wijzigt het parcours en wordt ook het Halse stadscentrum aangedaan.

De duatlon bestaat uit etappes voor mannen, vrouwen, kinderen, G-sporters en duo’s.