Frédéric Van den Steen wordt CEO van OH Leuven

woe 6 maa

Frédéric Van den Steen uit Mollem wordt de nieuwe CEO van OH Leuven. Van den Steen komt over van Beerschot, waar hij algemeen directeur was. Van den Steen was eerder trainer en sportief manager bij SK Londerzeel en KSC Grimbergen.

De 53-jarige Frédéric Van den Steen heeft als commercieel directeur veel ervaring opgedaan bij verschillende grote sportmerken. Sinds april 2021 was Van den Steen algemeen directeur bij Beerschot. Na drie jaar aan het roer bij de traditieclub uit Antwerpen maakt hij nu de overstap naar OH Leuven. “De keuze om naar Leuven te komen, is een weloverwogen beslissing waar ik niet over één nacht ijs gegaan ben. Ik geloof in het project van deze club en de steun van de eigenaars om een nieuwe cyclus op te starten. Met een nieuwe wind die niet raakt aan de identiteit van deze club, maar wel een ploeg op het veld zet waar de Leuvenaars trots op kunnen zijn.”, aldus Van den Steen.

Van 2010 tot en met 2017 was Van den Steen trainer bij SK Londerzeel. Daarna was hij een jaar lang de sportief manager bij de club, alvorens hij sportief verantwoordelijke werd van KSC Grimbergen. Op 29 april neemt hij zijn rol op bij OH Leuven. “Leuven staat voor mij synoniem met voetbal. OH Leuven is ondertussen al jaren een vaste waarde in het profvoetbal en heeft altijd kunnen rekenen op een trouwe achterban. De laatste jaren is de club enorm gegroeid naast het veld, waarbij er heel wat niet-sportieve medewerkers bij kwamen. Ik kijk er naar uit om met dat team aan de slag te gaan en samen met hen OH Leuven nog meer op de kaart te zetten,” besluit Van den Steen.