Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Genomineerden sportprijs Vlaams-Brabant bekendgemaakt

Genomineerden sportprijs Vlaams-Brabant bekendgemaakt

Veldrijders Sven Nys en Niels Albert, voetballer Dennis Praet, rolstoelatlete Marieke Vervoort en Hayabusa uit Diest, het skydive-team van Defensie, zijn de genomineerden voor de Sportprijs Vlaams-Brabant. Dat maakte de provincie vanmorgen bekend.

De Kannibaal van Baal, Sven Nys, won in 2006 al de felbegeerde Vlaams-Brabantse sportprijs en is ook dit jaar opnieuw genomineerd. Net als Niels Albert uit Tremelo. Hij maakte in mei vorig jaar bekend dat hij noodgedwongen moet stoppen met veldrijden door hartritmestoornissen. Hij won de sportprijs al eens in 2010.

Ook de Leuvense voetballer en Anderlecht-ster Dennis Praet is genomineerd. Hij won dit jaar ook al de Gouden Schoen.

Derde genomineerde is rolstoelatlete Mieke Vervoort uit Diest, zij won de Vlaams-Brabantse sportprijs in 2012. Dat jaar raakte ze bij het grote publiek bekend  als ‘Wielemie’ nadat ze goud en zilver pakte in de rolstoelsprint op de Spelen in Londen. Ondanks een pechjaar vol blessures is Vervoort opnieuw aan het trainen. Voor haar moed en doorzetting kreeg ze begin dit jaar ook de Trofee Victor Boin 2014, een nationale sportprijs voor atleten met een beperking.

Laatste genomineerde is Hayabusa uit Diest, de topsportploeg skydiven van defensie. De club werd vorig jaar drie keer wereldkampioen. Zowel in de windtunnel, in de open categorie en bij de militairen haalden ze de titel binnen.  Een prestatie die ze dit jaar willen herhalen. Stemmen op uw favoriet kan via www.vlaamsbrabant.be/20jaarsport

De prijs wordt uitgereikt op 3 maart in CC Den Amer in Diest. Naar aanleiding van de 20-ste verjaardag van de provincie zullen die avond ook alle winnaars van de voorbije 20 jaar worden uitgenodigd.