Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geslaagde 'generale repetitie' voor Beker Volleybal

Geslaagde 'generale repetitie' voor Beker Volleybal

Een kleine maand voor de finale van de Beker van België stonden de twee finalisten, Asse-Lennik en Antwerpen, ook in de gewone competitie tegenover elkaar. Het werd een felbevochten wedstrijd, maar uiteindelijk won Asse-Lennik de topper in eigen huis met 3-2.

 

De competitiewedstrijd van zaterdagavond had dan wel veel weg van een generale repetitie voor het echte bekerduel, een oefenmatch was het geenszins. De tweede plaats in de rangschikking stond namelijk op het spel. Voor de wedstrijd stond Antwerpen tweede, met drie punten voorsprong op Asse-Lennik. (De Pajotten hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.) Bij winst in eigen huis kon Asse-Lennik dus de tweede plaats overnemen.

Maar zover is het niet gekomen. Asse-Lennik heeft de topper wel gewonnen, maar had er vijf sets voor nodig. Setstanden waren 25-21, 21-25, 25-18, 14-25 en 15-11.  De drie punten worden dus verdeeld. De tweede plaats komt nu wel dichterbij voor de Pajotten, maar is nog geen feit. 

“Het was een felbevochten opwarmer van de bekerfinale en de uitslag is ook verdiend”, aldus coach Johan Devoghel. “Het ook deugd dat we thuis ongeslagen blijven tegen topploegen zoals Maaseik, Roeselaere en Antwerpen”. Meer reacties van hoofdaanvaller Robin Overbeeke en hoofdrolspeler Seppe Baetens (foto) krijg je vanavond in RINGtv-Sport.