Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Halse triatlonclub stoomt je klaar voor duatlon

Halse triatlonclub stoomt je klaar voor duatlon

De coronacrisis leidt tot een boost van verschillende sporten. Denk maar aan padel. Maar ook fietsen en lopen zijn populair. Voor wie die twee graag combineert, is Start2Duatlon misschien wel interessant. De Halse triatlonclub H3O wil sportievelingen in 18 weken tijd klaarstomen voor de Bikelife Duatlon van 15 augustus in de Mariastad.

Triatlonclub H3O organiseert om de twee jaar een Start2Duatlon. Door de coronacrisis zal de coaching er dit jaar anders uitzien. “We hebben sowieso elke week een online moment met alle deelnemers. We bespreken hoe de trainingen gaan en geven nieuwe trainingen mee”, legt coach Wim Blaton uit. "Dan hopen we toch ook een fysiek moment te hebben op dinsdag in de vorm van een begeleide looptraining.”

Na 18 weken, op 15 augustus, staat de Bikelife Duatlon van Halle op het programma. Deelnemers moeten eerst 5,6 kilometer lopen, daarna 32 kilometer fietsen en ten slotte nog eens 5,6 kilometer lopen. Iedereen kan deelnemen aan Start2Duatlon en zo kennismaken met de sport. Morgenavond is er een online infomoment. Over twee en een halve week staat de eerste training gepland. Meer info vind je op www.triatlonhalle.be.