Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jens Debusschere uit Dilbeek debuteert in Ronde van Frankrijk

Jens Debusschere uit Dilbeek debuteert in Ronde van Frankrijk

Zaterdag start de Ronde van Frankrijk. Voor het eerst in zijn carrière zal ook Jens Debusschere uit Dilbeek starten in de Tour. Hij neemt de plaats in van zijn schoonbroer en ploegmaat Jürgen Roelandts, die deze editie links laat liggen.

25-jarige Jens Debusschere zal in de Ronde van Frankrijk vooral in dienst rijden van André Greipen, de kopman van zijn ploeg Lotto-Soudal. Toch hoopt hij stiekem om toch ook zelf af en toe in de kijker te rijden. "Uiteraard zal ik mijn rol vooral in dienst van André uitvoeren. Ik zal in principe de plaats van Jürgen Roelandts in de trein innemen. En als er daarnaast kansen komen om zelf iets te proberen, zie ik dat zeker zitten."

Debusschere kijkt vooral uit naar de kasseirit, want daar krijgt hij vermoedelijk de vrijheid om voluit te kunnen koersen. "Ik ken de stroken en heb waarschijnlijk meer kasseigevoel dan de gemiddelde Tourrenner. Onze aanloop met de Ster ZLM Toer en de Ronde van Luxemburg was goed, maar het is gevaarlijk daar conclusies aan te verbinden. Voor de automatismen waren die koersen natuurlijk wel een goeie zaak. Het is een relatieve ‘luxe’ voor mij om te debuteren in zo’n ervaren gezelschap. Ik kijk uit naar het grootste wielerevenement ter wereld.”