druivencross.jpg

Michael Vanthourenhout wint Druivencross in Overijse

zon 20 nov 2022

Michael Vanthourenthout heeft de Wereldbeker-cross in Overijse op zijn naam geschreven. Tom Pidcock, die tegenwoordig in Merchtem woont, werd na een inhaalrace knap tweede. De Nederlander Lars Van der Haar werd derde.

De veldrijders kregen door werken in het centrum van Overijse een hertekend parcours voor de kiezen, maar minder lastig was het daarom niet. Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout namen de beste start, Tom Pidcock dook als laatste het veld nadat hij werd opgehouden. De Brit zette daarna een verbluffende remonte in en kwam net voor het einde van de tweede ronde aansluiten bij de koplopers. Na een lekke band moest Iserbyt de rol vooraan lossen.

Vanthourenhout en Pidcock vochten om de overwinning en maakten daar een razend spannende strijd van. In de voorlaatste ronde smakte de Brit tegen de grond, maar gaf zich niet gewonnen. Hij zette nog alles op alles, maar Vanthourenhout hield stand. De West-Vlaming wint de Wereldbeker in Overijse, Pidcock werd tweede op een handvol seconden. De Nederlander Lars Van der Haar werd derde.