Oppermachtig RSCA Futsal
© Pajot Sport

Oppermachtig RSCA Futsal beperkt Eisden-Dorp tot één kans in veertig minuten

zat 30 maa

RSCA Futsal heerst over de competitie. Paars-wit won gisteren op het veld van Eisden-Dorp met 0-8. Daarmee is de 20ste overwinning (op 20 matchen) binnen. Vrijdag speelt RSCA thuis de topper tegen de nummer 2, Antwerpen, daarna starten de play-offs.

Vanaf de eerste minuut nam RSCA Futsal de wedstrijd in handen. Edu tekende voor de eerste kans van de match. Na amper vier minuten was het al raak voor paars-wit: Edu knalde in het dak van het doel na voorbereidend werk van Grello. Anderlecht bleef baas, maar zowel Tomic als Rangel kwamen net niet tot scoren. Intussen bleef de Brusselse kapitein heersen en verdelen op het terrein. Na dertien minuten kon Anderlecht dan toch de score verdubbelen via Tomic (0-2). De motor van RSCA Futsal kwam helemaal op toerental. Nog geen twee minuten later tekende Jelovcic voor de 0-3. Nog eens twee minuten later was Jelovcic de aangever, Rangel de uitverkoren afwerker van dienst (0-4).

Na de rust denderde de Anderlechtse trein gewoon verder. Edu trof de paal, het bleek slechts uitstel van executie te zijn. Jelovcic nam de rol van regisseur gezwind over van Grello en schotelde Tomic de 0-5 voor. Tussendoor liet Winkels de enige kans van de wedstrijd liggen voor Eisden-Dorp. Dillien pikte net als in de vorige matchen zijn wekelijks doelpunt mee. Campas diepte uit tot 0-7 en scoorde meteen daarna met een knap vluchtschot zijn tweede van de avond.

Maandag een verslag in Ring Sport.

Doelpunten: 4’ Edu (0-1), 13’ Tomic (0-2), 15’ Jelovcic (0-3), 17’ Rangel (0-4), 24’ Tomic (0-5), 25’ Dillien (0-6), 32’ en 34’ Campas (0-7 en 0-8).