Overijse pakt 3 punten thuis tegen Eppegem

zon 17 nov 2019

In derde amateurklasse A van het voetbal ontving Tempo Overijse gisteren Eppegem. Tempo trok aan het langste eind en won met 2-0.

Overijse stond voor dit weekend op de tiende plek. Eppegem verloor vorige week thuis van Wetteren en was daardoor co-leider af. Eppegem zakte naar plaats vier.

In de eerste helft kwamen er kansen voor beide kanten maar een doelpunt viel er niet. Bij het begin van de tweede helft kreeg Eppegem een unieke kans om op voorsprong te komen. De bezoekers kregen een penalty nadat de scheidsrechter handspel zag bij het afweren van een vrije trap van Eppegem. Doelman De Vriendt redde de strafschop voor Tempo Overijse. Niet veel later belandde een trap van Bell op de doelpaal bij Overijse. Kansen voor Eppegem dus, maar toch was het Overijse dat het eerst scoorde. Calgan zette de 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord.

In de slotfase ging Eppegem nog op zoek naar de gelijkmaker, maar zonder resultaat. In de toegevoegde tijd stuurde de scheidsrechter de Eppegemse doelman na een opstootje van het veld én kreeg de thuisploeg een strafschop. Gelegenheidsdoelman Breugelmans kon de bal van Van Eyk niet uit de netten houden. 2-0 dus voor Tempo Overijse.

Een uitgebreid verslag en reacties zie je vanavond vanaf 19u30 in RINGtv Sport.