Patrick Evenepoel en Tom Demeyer stomen zich klaar voor Ironman

maa 19 feb

Patrick Evenepoel, vader van Remco, en zijn goede vriend Tom Demeyer, gaan samen een geweldige uitdaging aan. Op 16 juni nemen ze deel aan de Ironman van Nice. Ze doen dat voor een bijzonder goed doel. Nu is het trainen, trainen en nog eens trainen. Vooral voor dag en dauw.

Schepdaal. Zaterdagochtend. Iets voor 7 uur. Tom en Patrick trekken de loopschoenen aan voor een duurloop van 11 kilometer. Deelnemen aan een Ironman vraagt opofferingen. “Ochtendstond heeft goud in de mond, dus we trainen allebei voor onze dagtaak”, zegt Patrick Evenepoel. “Als we gaan lopen, is dat ’s morgensvroeg. Als we gaan zwemmen liggen we al om 6u30 in het water. In het zwemmen steken we allebei extra energie, omdat we daar het minst in uitblinken. Opgeven is geen optie. Ik heb in het leven al genoeg tegenslagen meegemaakt en opgeven is de gemakkelijkste optie.”

Hun deelname aan de Ironman aan de Côte d'Azur staat in het teken van het goede doel. Een nieuwe sporthal voor vzw Levenslust, het Lennikse zorgcentrum dat kinderen en jongeren begeleidt bij wie de ontplooiingskansen op de helling staan. “We willen elk kind de kans geven om aan sport te doen. We stellen vast in Schepdaal hebben we een heel mooie instelling die heel mooi werk levert voor kinderen in heel moeilijke omstandigheden. Maar de infrastructuur kan toch een flinke opknapbeurt gebruiken”, zegt Tom Demeyer.

Tom en Patrick willen de jongeren van Levenslust ook graag integreren in de R.EV Academy, de wieleracademie van Remco Evenepoel die jongeren met het Levenslustprofiel, ook uit het Brusselse, een kans wil geven in de wielersport.