Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Revolutie bij Halle-Gooik

Revolutie bij Halle-Gooik

In het Martins Red hotel in Tubeke heeft futsalkampioen Halle-Gooik zijn project 2.0 voorgesteld.  “Alles wat we tot nu toe gedaan hebben, gaan we in de toekomst anders aanpakken”, is algemeen manager Lieven Baert duidelijk. De ambitie gaat nog de hoogte in: Halle-Gooik wil op korte termijn de Final Four halen in de Champions League.

Een eigen club-DNA ontwikkelen. Dat is het uitgangspunt van Halle-Gooik 2.0. “Het is de bedoeling dat alle ploegen volgens één gemeenschappelijke visie zullen trainen en spelen: de jeugdploegen, damesploeg, G-sport en de A-ploeg. Iedereen moet Halle-Gooik ademen en uitstralen”, zegt algemeen manager Lieven Baert.

De club is de voorbije jaren naar de top van het Europese futsal gegroeid door het aantrekken van ronkende namen met heel wat internationale ervaring. De transfers voor dit seizoen verraden de koerswijziging. Halle-Gooik trok jongere spelers aan. Daarnaast wil de club via de U21 meer eigen opgeleide spelers in de A-kern krijgen. De U21-ploeg is gevoelig versterkt met onder meer twee jonge Amerikanen.

Ploeg voor dak- en thuislozen

De futsalploeg breidt ook zijn maatschappelijke rol verder uit. Intussen telt de jeugdwerking 120 leden, vorig seizoen werd ook gestart met een G-sportploeg. Daar komt nu een ploeg bij waar thuis- en daklozen in kunnen spelen. Halle-Gooik is de eerste futsalploeg van het land die dat doet. Het start het project op samen met CAW Halle-Vilvoorde.

"Ook mensen met psychische en financiële problemen zijn welkom. Het wordt geen competitief team, maar een ploeg die mensen moet samenbrengen. Er zal wekelijks getraind worden en vier tot vijf keer per jaar zullen we deelnemen aan de Homeless Cup", besluit Lieven Baert.