Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportoverzicht 21 en 22 maart

Sportoverzicht 21 en 22 maart

In de vierde klasse B heeft leider Tempo Overijse zijn dominantie nog eens gedemonstreerd. Zaterdag won het met zware cijfers (4-0) van Entente Binchoise. Niets of niemand lijkt Overijse nog uit zijn titelkoers te kunnen brengen.

VOLLEYBAL

Tempo Overijse was uiteraard heel blij met de overwinning en deelde die vreugde ook op Twitter. Entente Binchoise mag dan wel de rode lantaarn in vierde klasse B zijn, vorige week won het wel van de grootste concurrent voor de titel: Francs Borains. 

Francs Borains moest het zondagmiddag opnemen tegen Pepingen. De Pajotten legden Francs Borains het vuur aan de schenen en zorgden voor een 0-1 ruststand. Maar de nummer twee in het klassement zette de scheve situatie alsnog recht en kon de wedstrijd uiteindelijk winnen met 2-1.
Sterrebeek moest op eigen veld dan weer de duimen leggen voor Wijgmaal: 1-3.
 
In derde klasse A kreeg Londerzeel zondag Geants Athois op bezoek. Ook hier bleef het bij een puntenloos gelijkspel.
 
In derde klasse B moest Grimbergen op verplaatsing naar Hasselt. Ook Grimbergen pakte één punt, al werd er wel meer gescoord dan in Brussel en Londerzeel. Het werd 2-2. Maandagavond krijg je een wedstrijdverslag in RINGtv-Sport.
 
Diegem verloor in eigen huis met 0-1 van eerste achtervolger Verviétois.
 
In tweede klasse heeft KVW Zaventem nog eens een puntje kunnen rapen. Op het veld van White Star Bruxelles speelde Zaventem 0-0 gelijk.
 
VOLLEYBAL
 
In de play-offs van het volleybal stond Asse-Lennik zaterdag tegenver Antwerpen, voor de zoveelste keer dit seizoen. Asse-Lennik hield het hoofd ook nu weer koel en won de wedstrijd met 1-3. 
 
BASKETBAL
 
Bavi Vilvoorde kon zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen niet winnen. Het kreeg Gistel Oostende op bezoek, in de heenronde nog een hapklare brok voor BAVI. Maar ditmaal bleef het feestje uit in Vilvoorde. BAVI verloor de match met 69-77.
 
RINGtv-Sport (maandagavond na het nieuws op RINGtv):
Alweer een gevarieerd aanbod in RINGtv-Sport.
We hebben wedstrijdverslagen uit het voetbal (Hasselt - Grimbergen), het volleybal (Antwerpen - Asse-Lennik) en het basketbal (BAVI Vilvoorde - Gistel Oostende).
Daarnaast zijn we ook een kijkje gaan nemen tijdens de opendeurdag van de nieuwe hockeyclub Merode in Grimbergen en waren we ook van de partij tijdens de cycling marathon in Lennik ten voordele van het muco-onderzoek.
We duiken ons 20 jaar oude archief in voor een reportage over motorcross op de Kesterheide in Gooik en last but not least krijg je een sfeerverslag van het BK indoorkarting in Machelen.