mats_maggi_bowling.jpg

Strombekenaar Mats Maggi is Europees kampioen bowling: “Ik wil imago van de sport opkrikken”

maa 5 dec 2022

Voor velen is bowlen puur amusement met een aantal vrienden of familie, maar voor Mats Maggi uit Strombeek is het pure topsport. Sinds z'n negende is hij bezeten door het spelletje en eind oktober volgde de grootste bekroning uit z'n carrière: winst op het Europese Kampioenschap in Tsjechië. We zochten de kampioen op in z'n bowlinghal in Molenbeek, waar hij groot werd.

 

Mats Maggi is een man met 'magie' in zijn handen. Een maand geleden gooide de 33-jarige Strombekenaar de grootste strike uit z'n carrière: in het Tsjechische Olomouc kroonde hij zich tot Europees Kampioen bowlen. “Het is de eerste grote titel voor mij, dus dat is toch wel speciaal”, zegt Mats. “Voor de titel is de beloning voor meer dan 20 jaar hard trainen. Ik heb de sport ontdekt tijdens een verjaardagsfeestje toen ik acht jaar oud was. Toen ik me daarna aangesloten heb bij de jeugdclub, heb ik het bowling nooit verlaten.”

Omdat een fysiek zware sport door astmaproblemen geen optie is, wordt bowling de grote passie van de dan nog jonge Mats. Jarenlang bleef hij het als hobby doen, tot hij tien jaar geleden de Amerikaanse coach Joseph Slowinski leert kennen. Hij maakt van Maggi een kampioen. “In vele landen is het imago van bowling niet sexy en vinden het geen echte sport. Ik pleit dan ook voor de erkenning als topsporter, zodat ik mee het imago van de sport kan opkrikken”, besluit Mats.