iwt_oetingen2.png

Van Den Brande wint IWT in Oetingen, De Bondt sterkste in Halle-Ingooigem

woe 26 jun 2019

Julien Van den Brande heeft de Internationale Wielertrofee Jong maar Moedig gewonnen in Oetingen gewonnen. De 24-jarige Oost-Vlaming van Tarteletto-Isorex haalde het in een spurt met tien voor onder meer Thimo Willems uit Zemst, die derde werd. Dries De Bondt uit Londerzeel was dan weer de sterkste in Halle-Ingooigem.

Het schitterende weer en het golvende, 181 kilometer lange en zware parcours met 24 hellingen en 20 kilometer kassei maakten van de koers een uitputtingsslag voor de 171 wielrenners die aan de start kwamen. Vrijwel meteen na de start ontstaat een kopgroep van 7 renners. Net voor de 5 plaatselijke ronden kregen die zijhet gezelschap van 6 andere renners. Op iets minder dan 60 kilometer van de finish werd de kopgroep ingerekend door het peloton.

Vrijwel meteen vormt zich al snel een nieuwe kopgroep van 8 en nadien 12 met daarbij Thimo Willems uit Zemst. Twee van hen moesten de rol lossen, een groep van tien renners ging de laatste ronde in. Op 10 kilometer van het einde trok Michiel Stockman alleen in de aanval, maar hij werd op 2 kilometer van het einde ingerekend door de achtervolgers. In een slotspurt met tien toonde Julien Van den Brande zich de sterkste. Thimo Willems werd derde.

 

 

De Bondt wint Halle-Ingooigem

De andere wedstrijd die vandaag door onze regio trok, Halle-Ingooigem, werd gewonnen door Dries De Bondt. Na een massale valpartij op één kilometer van het einde - met daarin heel wat favorieten - spurtte de Londerzeel ietwat verrassend naar de eindzege.