Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wolvertem verwacht 30000 bezoekers voor jumping Stephex Masters

Wolvertem verwacht 30000 bezoekers voor jumping Stephex Masters

In de Meisese deelgemeente Wolvertem is vandaag de internationale jumping Stephex Masters van start gegaan. De organisatoren van dit vijfdaags paardensportevenement zijn er in geslaagd om 's werelds beste ruiters naar Meise te halen. Een krachttoer waarvoor 30.000 bezoekers worden verwacht.

Wolvertem staat nog tot zondagavond in het teken van de paardensport. En dat is in grote mate te danken aan Stephan Conter, een voormalige topruiter die nu een paardenhandel uitbaat in Wolvertem. Toen bleek dat jumping in Aalst voor het tweede jaar op rij niet zou doorgaan, gaf hij in mei groen licht voor een internationale jumping op zijn terreinen. Vandaag, drie maanden later, ontvangt Stephan in Wolvertem de beste ruiters ter wereld.  “België is het mekka van de jumpingpaarden.  Ik wou de beste sportmannen en de beroemdste mensen aantrekken op onze locatie in Wolvertem. Ik wil Wolvertem dus op de kaart van de paardensport”, zegt Stephan Conter

Maar het evenement is meer dan een jumping alleen. De komende dagen worden hier 30.000 bezoekers  verwacht. die zullen volop kunnen genieten van heel wat optredens en  alles wat met paarden te maken heeft.  De inkom is bovendien gratis.