schermafbeelding_2015-10-10_om_09.43.59.png

Staking Econocom Zaventem voorbij

zat 10 okt 2015

Bij Econocom in Zaventem gaat het personeel van de ASS-afdeling maandag weer aan het werk. Dan zitten ook de directie en vakbonden opnieuw rond de tafel.

 

Na drie dagen staking hebben de 60 werknemers van de ASS-afdeling van IT-dienstverlener Econocom uit Zaventem, die instaat voor de herstellingen bij klanten, vrijdag beslist om de actie stop te zetten. Vanaf maandag wordt er terug gewerkt. Aanleiding is de belofte van de directie om maandag terug aan de tafel te gaan met de vakbonden. De vergadering is gepland om 15 uur. Bij Econocom in Zaventem werken in totaal zo'n 800 mensen.

Vakbonden eisen loongaranties

De vakbonden eisen garanties voor het behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden van het personeel van de ASS-afdeling. Die afdeling doet Econocom binnenkort van de hand aan een overnemer wiens naam tot dusver nog niet bekend werd gemaakt. De vakbonden eisen hierbij onder meer dat directie de voordelen die de afgelopen jaren verbaal werden toegekend op papier zet. Voor de werknemers met een grote anciënniteit eist men bovendien een regeling voor vrijwillig vertrek. In het kader van de actie werden woensdag en donderdag bedrijfslokalen geblokkeerd, maar deze actie werd opgeheven na tussenkomst van een deurwaarder in opdracht van de directie.