Druivenfeesten Overijse nemen een droomstart

maa 24 aug 2015

Het mooie weer heeft voor een droomstart gezorgd van de Druivenfeesten in Overijse.

Vrijdag werden de Druivenfeesten onder een stralende zon officieel geopend en was er aansluitend een optreden van Gene Thomas. Ook zaterdag zorgde het zomerweer voor overvolle terrasjes in het centrum. Get Ready en 2 Fabiola maakten ’s avonds in de Markthal duidelijk dat ze na meer dan 20 jaar carrière nog steeds springlevend zijn.

Het hoogtepunt was ongetwijfeld de Druivenstoet waar naar aanleiding van 150 jaar druiventeelt alle registers werden opengetrokken. Opvallende aanwezige was de nieuwe druivenambassadeur Mikel Hermo die de taken overneemt van de druivenkoningin. Die schoonheidswedstrijd werd dit jaar afgevoerd  omwille van te weinig belangstelling.

De Druivenfeesten duren nog tot en met woensdag. Hoogtepunt wordt het optreden van Will Tura dinsdag. De ereburger van Overijse had naar aanleiding van zijn 75-ste verjaardag een rustpauze aangekondigd. Maar dinsdag zal hij dus toch opnieuw het podium beklimmen van de Druivenfeesten. Andere blikvangers zijn nog de Druivenkoers en het slotspektakel woensdag aan het Stationsplein. Een volledig overzicht van het programma vind je op www.druivenfeesten.be