smaak_vilvoorde_2.jpeg

Vilvoorde proeft van streekproducten op Markt van de Smaak

maa 15 mei 2023

In Vilvoorde vond afgelopen zaterdag de vijfde editie van de Markt van de Smaak plaats. Die wil de Vlaams-Brabantse streekproducten in de kijker zetten. Vorig jaar vond de markt plaats in Lennik, dit jaar landde de Markt van de Smaak voor het eerst in de Zennestad.

Het Broekplein werd zaterdag omgetoverd tot een exclusieve markt van geuren, kleuren en smaken met een sterk lokaal karakter.“De bezoekers konden er snuisteren langs standen en proeven van lokale lekkernijen. Een dertigtal streek- en hoeveproducenten vertelden over hun ambacht en passie voor hun product”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant. Tegelijkertijd organiseerde de stad Vilvoorde het gekende Waterfeest. “Zo kon je niet alleen proeven van heerlijke streekproducten, maar ook een gratis boottocht maken op het kanaal. Een straffe combinatie”, zegt schepen van Toerisme Tine Paredis.

De markt moet de producenten ook een duwtje in de rug geven. “Streekproducten hebben alleen maar voordelen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor streek- en hoeveproducten en landbouw. “Men steunt de lokale economie en dat komt de hele regio ten goede. Lokale streekspecialiteiten zijn kwaliteitsproducten, duurzaam en ambachtelijk gemaakt en met beperkte voedselkilometers. Het is een sterk signaal van verantwoord, ecologisch en economisch ondernemen.”