Gemeente wil aanpassing verkeerslichten nadat meisje onder tram belandt: “Signalisatie kan veiliger”

vrij 26 mei 2023

De gemeente Kraainem wil de verkeerslichten aan de tramsporen aanpassen ter hoogte van de halte aan de Burburelaan. Burgemeester Bertrand Waucquez (Kraainem-Unie) denkt dat de signalisatie veiliger kan.

 

Woensdag kwam een 14-jarig meisje onder een tram terecht ter hoogte van de Oscar de Burburelaan op de grens van Wezembeek-Oppem en Kraainem. Ze raakte zwaargewond aan het hoofd, maar verkeert niet in levensgevaar. Het is nog niet duidelijk wat er precies fout liep. De Kraainemse burgemeester Bertrand Waucquez kwam zich vergewissen van de verkeerssituatie en oordeelde dat de signalisatie veiliger kan. “Concreet zou er geopteerd worden om te werken met groene verkeerslichten in plaats van oranje om aan te geven dat voetgangers de tramsporen mogen oversteken”, legt hij uit. “Het is niet zeker dat dit ongeval hierdoor vermeden kon worden, maar het zou alleszins de signalisatie op die plek duidelijker en dus ook veiliger maken.”

Het voorstel werd besproken binnen de verkeerscommissie met de politiezone WOKRA (Wezembeek-Oppem/Kraainem) en zal nu voorgelegd worden aan vervoersmaatschappij MIVB. Die moet beslissen of er effectief een aanpassing komt. “Even verderop aan de tramhalte in de Louis Marcelisstraat in Wezembeek-Oppem is er een gelijkaardige situatie. Daar zijn na een eerder ongeval wel verkeerslichten geplaatst die op groen springen wanneer voetgangers de overweg mogen oversteken”, aluds nog Waucquez.