ongeval_kruispunt_steenokkerzeel_fietser.jpg

Jonge fietser zwaar gewond na ongeval op kruispunt dat 'conflictvrij' moet worden

zat 15 apr 2023

In Steenokkerzeel vond gisteren tijdens de avondspits een ernstig ongeval met een jonge fietser plaats. Een 13-jarige reed door het rood op het kruispunt van de Tervuurse- en de Haachtsesteenweg, daardoor kwam hij in aanraking met een oplegger. Er wordt al een hele tijd gewerkt om het kruispunt veiliger te maken. Het slachtoffer van 13 jaar werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis en werd moet spoed geopereerd. Intussen is zijn situatie onder controle. 

Het ongeval gebeurde rond 16u30. Over de precieze omstandigheden is nog maar weinig bekend. Volgens burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) kwam uit tiener uit zijn gemeente op het kruispunt onder een vrachtwagen terecht.

Het ongeval zorgde voor flink veel chaos, de politie moest het verkeer in goede banen leiden. Opvallend: het Agentschap Wegen en Verkeer is al sinds eind vorig jaar bezig om het kruispunt ‘conflictvrij’ te maken voor fietsers, omdat er in het verleden ook al ernstige ongevallen gebeurden. Volgens burgemeester Ryon zijn die werkzaamheden nog niet voltooid. “Ondergronds is alles afgewerkt qua leidingen, maar bovengronds moeten er nog aanpassingen gebeuren. Het kruispunt is nu dus nog niet conflictvrij.”

Voor het parket Halle-Vilvoorde zijn de omstandigheden van het ongeval duidelijk. Meerdere getuigen bevestigden dat de jonge fietser het rood licht negeerde. Er werd dus geen verkeersdeskundige aangesteld om de zaak te onderzoeken.