fietser_zenne.jpg

Opnieuw fietser in de Zenne in Zemst: meisje (14) verliest evenwicht en schuift in het water

woe 29 maa

Nog geen dag nadat een 40-jarige vrouw met haar fiets in de Zenne belandde in Zemst, sukkelde ook een 14-jarig meisje in het water. De ongevallen gebeurden op bijna dezelfde plek aan het verkeersknooppunt met de Weverstraat. Burgemeester Veerle Geerinckx kwam meteen ter plaatse. “Dit is zeer verontrustend en bijna niet te geloven. Het wordt almaar drukker op de fietssnelweg en dus moeten we onze risicoanalyse toch versneld proberen afronden.”

Het 14-jarige meisje uit Weerde was aan het fietsen op het jaagpad toen ze naar eigen zeggen een vlieg in haar oog kreeg, een paniekreactie kreeg en haar evenwicht verloor waardoor ze naar beneden schoof. De fiets belandde in het water maar het meisje kon zich nog net vasthouden aan de richel. Enkel haar voeten kwamen uiteindelijk in het water terecht. De opgetrommelde brandweer kon haar en haar fiets naar boven brengen. Het meisje was danig onder de indruk maar moest niet naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze werd opgehaald door haar ouders. 

De ouders van het meisje zijn enorm geschrokken. “We hadden haar na het tragische voorval met het meisje dat hier verdronken is eind januari zelfs nog gezegd dat ze niet meer naast de Zenne mocht rijden en desnoods maar een omweg moest maken”, vertelt de papa. "Ze had afgesproken met vriendinnen en is toch langs het jaagpad gereden. Een brandweerman is met een koord naar beneden gegaan en zo hebben ze haar naar boven geholpen. Op eigen kracht is dat niet te doen. Daarna hebben ze ook de fiets uit het water gehaald.”

Volgens de ouders is het dringend tijd voor extra maatregelen op het jaagpad. "We zeggen dan ook al veel langer dat het hier levensgevaarlijk is om te fietsen, zeker in groep. Het is straf dat er nog niet meer ongelukken gebeurd zijn. Je hebt altijd het gevoel dat als je naast de asfalt geraakt, je meteen de dieperik in gaat. Je schiet weg en er is geen plaats om te vallen." Het ongeval gebeurde nog geen dag nadat een vrouw uit Mechelen met haar fiets in het water belandde. Zij kon uit het water gehaald worden door omstaanders.