img-20230623-wa0002.jpg

Zwaar ongeval gisterenavond na race op Binnenring Wemmel

vrij 23 jun

Op de Binnenring in Wemmel gebeurde gisterenavond een ongeval nadat twee chauffeurs tegen elkaar aan het racen waren. Een personenwagen reed aan hoge snelheid in op een andere auto en een vrachtwagen. De 33-jarige vrouw van het aangereden voertuig werd in levensgevaar afgevoerd. Intussen mocht ze het ziekenhuis verlaten.

 

Het ongeval gebeurde rond 22u50. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De ravage was groot: de wrakstukken lagen verspreid over een afstand van 200 meter. “Het voertuig dat werd aangereden, vatte vuur,” zegt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. Het voertuig dat het ongeval veroorzaakte brandde volledig uit. “De inzittenden namen initieel de vlucht, maar keerden iets later terug naar de plaats van het ongeval. Een 18-jarige man die beweert de bestuurder te zijn, legde een negatieve adem- en speekseltest af, net zoals de andere inzittenden. Hij werd niet aangehouden.”

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de oorzaak van het ongeval te bepalen. “Volgens getuigen zouden de bestuurders van twee voertuigen aan het racen zijn geweest. Er zijn beelden van het ongeval beschikbaar. Onder andere op basis van die beelden, wordt de zaak onderzocht,” aldus Lievens.

De Ring bleef urenlang grotendeels versperd ter hoogte van het ongeval. Er was maar één rijstrook vrij voor het verkeer.